רוצים להעמיק יותר?
כל פרק בסדרה עוסק בנושא גדול ומורכב.
כאן תוכלו למצוא מידע משלים – מאמרים, סרטונים ועוד חומרים – על מגוון הדברים שדברנו עליהם בפרקים השונים.
רוצים לדעת אפילו יותר? צרו איתנו קשר ונשמח לסייע
לעצב את הכלכלה לשגשוג, לא צמיחה
כיצד מעצבים כלכלה לשגשוג במקום צמיחה אינסופית? בהרצאת הטד הזו הכלכלנית קייט ראוורת’ מציגה את ‘מודל הבייגלה’ (Doughnut Model) כמצפן לעיצוב של כלכלה שתאפשר לנו להתקיים ולשגשג ב’מרחב פעולה בטוח וצודק לקיום ולשגשוג של האנושות’.
סיפורם של חפצים
סיפורם של חפצים (The Story of Stuff) הוא סרטון אנימציה (עם תרגום לעברית) שיצא לפני יותר מעשר שנים ועדיין הוא אחד הטובים שנעשו ומסביר בצורה יפה ומעניינת: מאיפה מגיעים החפצים שלנו? לאן הם הולכים? ומי משלם את המחיר לאורך כל הדרך? הסרטון מתאר את השיטה הכלכלית שלנו כ’קווית’, מציג את הבעיות השונות שנוצרות מהקוויות הזו וגם מציג תפיסה חלופית לקוויות – כלכלה מעגלית.
על טכנולוגיה והאטה
האם הבעיה היא בטכנולוגיה עצמה או באופן שבו אנו משתמשים בה? זו שאלה שדורשת בחינה מחודשת של היחס שלנו אל הטכנולוגיה, ושל ההשפעה של הטכנולוגיה על מערכות היחסים שלנו עם האנשים סביבנו והמקומות שבהם אנו חיים. ‘תנועת ההאטה’ מציפה שאלות מסוג זה אודות היחסים בין החברה לטכנולוגיה תוך שהיא מאתגרת את הקצב המסחרר של חיינו.
מה יקרה אם נשרוד?
סרטון קצר של ההוגה האמריקאי צ׳ארלס איזנשטיין שעוסק בשאלות שמגיעות אחרי השאלה הרגילה “האם ואיך נצליח להציל את העולם?”. אייזנשטיין שואל מה יקרה אם נצליח לפתור את המשבר רק באמצעים טכנולוגיים? איך עשוי להיראות העולם? והאם היינו רוצים לחיות בעולם כזה?
ביומימקרי עם ג’נין בניוס
הרצאת TED של ג’נין בניוס על ביומימקרי. ביו – חיים, מימיקרי -חיקוי; ” חיקוי הטבע” – גישה אחרת לפיתוח טכנולוגי שלומדת מהטבע ופותחת צוהר לטכנולוגיות שיעבדו על פי העקרונות הביולוגיים של העולם.
החתולים המוצנחים מבורנאו
סרטון אנימציה המציג בקצרה איך הפתרונות שהאדם ממציא, בחשיבתו ה’הנדסית’ (זיהוי הבעיה ומציאת פתרון טכנולוגי, ללא התמודדות ערכית או פוליטית, ולפעמים גם תוך התעלמות משיקולים מערכתיים), עלולים במקרים רבים, לפתור רק חלק סימפטומטי בבעיה ובאותה העת לייצר בעיה חדשה.